Američki mediji bruje o tuči brata Nikole Jokića sa navijačem Lejkersa

Američki mediji izveštavaju da je Strahinja Jokić, brat centra Denver nagetsa Nikole Jokića, posle drugog meča plej-of runde Zapadne konferencije u NBA ligi protiv Lejkersa, udario navijača na tribinama „Bol arene“.

Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak za koji se tvrdi da je napravljen posle utakmice, a na njemu je Strahinja Jokić iz nepoznatih razloga fizički nasrnuo na jednog od prisutnih u košarkaškoj areni za koga mediji u SAD tvrde da je navijač Lejkersa.

Prisutni su bili i drugi brat Nikole Jokića, Nemanja, ali i supruga Natalija sa ćerkom Ognjenom.

Američki tabloid Ti-Em-Zi navodi da je NBA liga pokrenula istragu da bi utvrdila detalje nakon navodnog incidenta u koji je bio umešan Strahinja Jokić.

Podsećamo, braća Nikole Jokića bila su u fokusu američkih medija pre dve godine, a nakon sukoba srpkog košarkaša sa Markifom Morisom, tadašnjim igračem Majamija. Jokić je udario Morisa sa leđa, nakon čega je dobio i pretnje. Braća Jokić su potom stala u Nikolinu zaštitu.

Denver nagetsi su savladali Los Anđeles lejkerse 101:99 u drugom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije. Trenutni rezultat je 2:0 za Nagetse, serija se seli u Los Anđeles, a među četiri najbolja tima na Zapadu plasiraće se ekipa koja prva stigne do četiri trijumfa.

(RTS)