Iranski golman na sudu zbog grljenja uplašene navijačice na terenu

Hoseini je zaštitnički zagrlio devojku, koja je usled bežanja od obezbeđenja istrčala na teren. Taj čin je, međutim, prerastao u obračun sa snagama specijalnih jedinica.

Nakon incidenta, kapiten FK Esteglal je kažnjen sa velikom novčanom kaznom od tri milijarde iranskih rijala (otprilike 4.500 dolara) i jednom utakmicom suspenzije.

Hoseini je, izražavajući svoju odlučnost, izjavio da će platiti kaznu, tvrdeći da „za navijačicu Esteglala vredi tri milijarde rijala“.

Situacija se intenzivirala kada je novinska agencija „Fars“, pokrenula kampanju tražeći dalje sankcije protiv Hoseinija zbog njegovih komentara, što je dovelo do dodatne kazne od 300 miliona rijala.

Pravni eksperti su ocenili da bi disciplinske mere protiv Hoseinija mogle biti u suprotnosti sa postojećim propisima, jer on nije prekršio nijedan zakon osim islamskog pravila o fizičkom kontaktu između suprotnog pola.

Slučaj je takođe ponovo pokrenuo rasprave o pristupu žena stadionima u Iranu, sporno pitanje koje je privuklo međunarodnu pažnju i kritike.

Uprkos stalnim naporima Fife da podstakne uključivanje žena na fudbalske stadione, otpor vlade koji se poziva na „neadekvatnu infrastrukturu“ nastavlja da ograničava njihovo prisustvo, što dovodi samo do sporadičnih prijema pod strogim kontrolama.

(RTS)