Duljaj pred derbi: Saldanja u protokolu, ne zovite me na telefon tokom utakmice

Duel Crvene zvezde i Partizana u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije na programu je u subotu od 18.00 sati na Stadionu „Rajko Mitić“. Crveno-beli su prvi na tabeli sa sedam bodova više od večitog rivala.

Igor Duljaj je na konferenciji za medije u Humskoj istakao da je svaki derbi poseban i da utakmica u subotu može mnogo toga da reši, ali i da odloži neke stvari.

Večiti rivali će se već u sredu ponovo sastati na istom mestu, ali u polufinalu Kupa Srbije.

Duljaj kaže da je i taj meč važan jer crno-belima može da donese borbu za trofej, ali naglašava da se njegova ekipa uvek priprema za prvu narednu utakmicu.

Trener Partizana u subotu neće voditi ekipu sa klupe pošto je suspendovan zbog četiri žuta kartona, pa će morati da ga menja jedan od pomoćnika.

„Nije prijatna i nije fudbalska situacija. Naravno da tu ima i moje krivice u nekim prethodnim utakmicama, gde sam zasluženo dobio karton ili kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Saša Stanojević bio suspendovan u Evropi, pa sam ja vodio utakmicu po njegovim instrukcijama. Može da bude problema u komunikaciji, ali ekipa se poslednjih par dana sprema za ono što je očekuje sutra, tako da će raditi ono što smo se dogovorili. Ako bude potrebno, razgovaraću mobilnim telefonom sa nekim od pomoćnika. Videćemo ko je to. Oni koji imaju moj broj telefona, molim ih samo da me ne zovu tokom utakmice“, rekao je Duljaj kroz smeh.

Što se tiče zdravstvenog biltena, trener Partizana je najavio da će Mateus Saldanja posle dužeg vremena biti u protokolu, dok je nastup golmana Aleksandra Jovanovića neizvestan.

„Mislio sam posle utakmice protiv Čukaričkog da nije toliko ozbiljno, međutim ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu da radi neke pokrete. Ima bolove u kolenu. Trenirao je juče, ali ne punim intezitetom. U dugovoru sa doktorom i sa njim, donećemo odluku šta je najbolje za njega i za ekipu, Prvenstveno, moramo da vodimo računa o zdravlju igrača“, naglasio je Duljaj.

Pre svega, trener Partizana je na početku konferencije pozdravio kolegu Dejana Stankovića i poželeo mu da njegov sin što pre ozdravi.

(RTS)