Zamrznuti krastavac zateže kožu lica bolje od liftinga: Trik za kojim su poludeli milioni žena

Ova metoda bi trebalo da stimuliše cirkulaciju krvi, ublažava otoke i pruži efekat limfne drenaže

Novi trend za negu i lepotu postao je viralan na TikToku, a kao i većina tretmana koji se promovišu na ovoj mreži, u najmanju tuku se može nazvati neobičnim. Ova društvene mreža je preplavljena video zapisima žena koje masiraju lice smrznutim krastavcem.

Po svemu sudeći, ova metoda bi trebalo da stimuliše cirkulaciju krvi, ublažava otoke i pruži efekat limfne drenaže.
Zaluđenici na TikToku tvrde da masaža lica smrznutim krastavcima pomaže da se rešite podočnjaka i poboljša teksturu kože. Za najbolje rezultate, lice treba masirati ujutru, pre nanošenja kreme kao i uveče.

Krastavac za lepotu

Odavno je trend da se za masažu lica koriste hladne „alatke“ ili kockice leda, a sada je dodat i krastavac, veoma lekovito povrće bogata vitaminima B, C i kalcijumom. A šta kažu stručnjaci? Istina je da hladnoća zapravo može da smanji otok ili crvenilo kože. Oni čak i preporučuju da ovu namirnicu uvrstite u ishranu, jer krastavac sadrži dosta vode što će pomoći hidriranje organizma.

Zaključak je da smrznuti krastavac može da stimuliše dotok krvi u kožu lica, a da hladnoća pomaže da se uklone otoci u predelu očiju, kao podočnjaci. Isti efekat imaju i masažni kamenčići ili kvarcni valjci za masažu lica.

(Krstarica)