Dodajte vodi ova 4 sastojka: Napitak koji rešava problem sa hrkanjem

Hrkanje je zvuk koji nastaje prilikom vibracije mekog nepca usled protoka vazduha kroz disajne puteve u toku spavanja. Ovo posebno stanje može da zadesi bilo koga, ali češće se javlja kod muškaraca i kod gojaznih ljudi.

Umor je, takođe, čest izazivač hrkanja. Postoji više načina da se ovoj neprijatnoj pojavi stane na put, kratkoročno. Za dugoročna rešenja, potreban je i duži tretman.

Jedan od tih tretmana je i konzumiranje napitka koji eliminiše sluz, koja je jedna od glavnih izazivača ove pojave koja remeti miran san drugih i suši grlo i podstiče na kašalj osobe koje hrču. Pored vode, potrebna su vam još i jabuke, limun, đumbir i šargarepa. Napitak se sprema vrlo jednostavno.

Potrebno je da ubacite u blender pola šolje vode, sok od četvrtine limuna, komadić đumbira, dve jabuke i dve šargarepe. Uključite blender i mutite dok se svi sastojci lepo ne samelju i ne sjedine.

Potrebno je da osoba koja hrče pije ovaj napitak sat vremena pre odlaska na spavanje, nekoliko dana. Preporuka je da koristite organske i domaće namirnice koje ne sadrže štetne hemikalije i pesticide.

(Krstarica)