Ako vam opada kosa ovaj prirodan lek će vas spasiti, sve što vam treba imate u frižideru

Kosa opada zbog godina, stresa, promene godišnjih doba, ali postoje načini da to sprečite.

Opadanje kose je normalna pojava, ali u određenoj meri. Problem može da bude veći, ako to utiče negativno na samopouzdanje. Ova tri prirodna leka koja se koriste u našem narodu od davnina možete napraviti kod kuće. Oni koji su ih probali kažu da pomažu kosi da se obnovi i počne da raste.

Mešavina jogurta i meda

Pomešajte 2 kašike gustog jogurta sa jednom kašikom meda i jednom kašikom soka od limuna. Nanesite četkom za farbanje (ili starom četkicom za zube) na kožu glave i koren kose. Ostavite da deluje pola sata, pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak jednom nedeljno.

Maska od jaja

Jaja su bogata fosforom, selenom, sumporom, cinkom i proteinima koji podstiču rast kose. Pomešajte jedno belance, kašiku maslinovog ulja i kašiku meda. Izmešajte dobro da se dobije smesa kao pasta. Nanesite je od korena do vrha kose. Držite 20 minuta pa isperite kosu blagim šamponom.

Pasta od piskavice

Grčko seme ili piskavica je jedan od najefikasnijih kućnih lekova za opadanje kose. Regeneriše folikule dlake i podstiče ponovni rast. Potopite semenke preko noći u vodu. Sutradan ih sameljite da dobijete pastu i namažite mesto sa koga kosa opada. Stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu i ostavite 30 minuta. Posle toga isperite čistom vodom. Ne koristite šampon. Ponavljajte dva puta nedeljno u periodu od mesec dana.

(Krstarica)