Obustavljena potraga za nestalima u urušavanju mosta u Baltimoru

Pretpostavlja se da šest osoba za kojima se tragalo nakon što se srušio most u Baltimoru nije preživelo nesreću, rekla je zvaničnica Obalske straže Šenon Gilrit, javlja Glas Amerike.

„Ne verujemo da ćemo ih pronaći žive”, rekla je Gilrit.

Među šestoro osoba za kojima se tragalo u reci Patapsko su radnici koji su popravljali rupe na mostu, iz Meksika i Gvatemale, prenosi Si-En-En.

Do nesreće je došlo juče, kada je jedan od stubova mosta „Frensis Skot Ki“ u Baltimoru udario veliki teretni brod, nakon čega se deo mosta srušio. U vodu su, sa visine od 50 metara, upali i ljudi i automobili.

Dve osobe su juče spasene iz vode, čija je temperatura u trenutku pada bila oko -1 stepen.

Američki mediji prenose da je teretni brod „Dali“ pod singapurskom zastavom, koji je udario u most, bio uključen i u jedan incident u luci Antverpen u Belgiji 2016. godine.

Si-En-En prenosi da su od 2018. brodovi kojima upravlja „Sinergy Marine Group“, kompanija koja je upravljala „Dalijem“ bili umešani u najmanje tri smrtonosna incidenta.

Američka obalska straža pretražuje više desetina oštećenih kontejnera, u kojima je, kako se veruje, bilo potencijalno opasnih materijala, javlja Si-En-En pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

(RTS)