Četiri policajca ubijena, osmoro ranjeno tokom akcije hapšenja u Šarlotu – ubijen osumnjičeni

Osumnjičeni je otvorio vatru na policajce kada su stigli ispred njegove kuće kako bi mu uručili nalog za hapšenje.

„Došli su do kuće u kojoj se nalazio osumnjičeni, kada je počeo da puca na njih“, rekao je na konferenciji za novinare, načelnik policijske uprave Šarlot Meklenburg Džoni Dženings.

Policajci su uzvratili vatru i osumnjičeni je ubijen u dvorištu ispred kuće. Posle tročasovne pucnjave, policija je intervenisala oklopnim vozilima i upala u kuću.

„Druga dvojica osumnjičenih su uhapšena nakon sukoba koji je usledio, a u kojem su ubijena četiri policajca“, saopštio je Dženings. 

Naveo je da su trojica ubijenih policajaca bili deo operativne grupe američkih maršala, koju čine policajci iz više agencija. Četvrti policajac koji je poginuo bio je iz policijske uprave Šarlot Meklenburg.

„Danas je apsolutno tragičan dan za grad Šarlot i za profesiju za sprovođenje zakona. Danas smo izgubili neke heroje koji su želeli samo da sačuvaju našu zajednicu“, rekao je Dženings.

Ukazao je da je tokom pucnjave povređeno osam policajaca. Jedan je u kritičnom stanju, dok su ostali stabilno.

Predsednik SAD Džozef Bajden je obavešten o incidentu i razgovarao je sa guvernerom Severne Karoline Rojem Kuperom, saopštila je Bela kuća.

(RTS)