Ko je poneo medalju sa Državnog takmičenja u matematici u Novom Pazaru

Najbolje rezultate u svojim kategorijama na državnom takmičenju iz matematike postigli su učenici gimnazija iz Šapca, Kryševca i Aleksinca.

 “Osvojio sam prvo mesto. Spremao sam se proteklih mesec dana. Pripreme teku tokom cele godine. Bilo je lepo u Novom Pazaru. Stekli smo nove drugove“, rekao je Petar Popović, učenik Gimnazije iz Šapca.

“Očekivao sam da kažem rezultat. Dosta sam se spremao i mislim da je ovo nagrada za to”, navodi Miloš Savić, učenik gimnazije iz Šapca.

Grad domaćin predstavljala su četiri učenika Gimnazije. Sergej Knežević i Arijan Lakota, u svojim kategorijama, osvojili su treća mesta, a Mehmed Fazlić je među pohvaljenim takmičarima.

Na takmičenju je učestvovalo 240 najboljih matematičara srednjih škola iz čitave Srbije. Takmičari su za rešavanje zadataka imali na raspolaganju 4 sata.

“Na takmičenju je bilo teško, bili su malo drugačiji zadaci nego predhodnih godina”, ističe Nađa Stanović, učenica Gimnazije „Josif Pančić“ iz Bajine Bašte.

I Aleksandra Kovačević, učenica Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege dodaje da joj je na takmičenju bilo lepo, nosi dobre utiske.

Najboljim matematičarima Državni univerzitet uručio je plakete “Dr Ćemal Dolićanin”, koje nose ime po prvom rektoru te visokoškolske ustanove i matematičara sa međunarodnom reputacijom, a Društvo matematičara je, tradicionalno, dodelilo zlatne, srebrne i bronzane medalje.

(RTS)