Počinje prolećno zasedanje PSSE, tema i zahtev Prištine o prijemu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je pisma svim članicama Saveta Evrope i pozvao ih da još jednom razmisle o prijemu tzv. Kosova. Pisao je i predsedniku Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

Pismo će danas uručiti specijalni izaslanik Vuk Jeremić. Svi koji gaze ustavni poredak Srbije, za to će odgovarati, kaže Vučić.

„Posebno sam ukazao na trik kojim će se služiti 10. maja kada će poslati nacrt ZSO u tobožnji ustavni sud na ocenu ustavnosti, posle kojeg naravno ništa neće uraditi, ne bi li nekome zamazali oči i obezbedili glas u Savetu Evrope“, rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori, kao i da je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je imao razgovore juče i prekjuče sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

“Mi ćemo se držati ne samo međunarodno javno-pravnih normi, već ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu“, rekao je Vučić.

O svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednom periodu, u Jutarnjem Dnevniku u 8 sati govoriće predsednik Aleksandar Vučić.

(RTS)