Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of za Svetsku grupu

Srbija je posle dva singl meča vodila 2:0 protiv Švedske, pa je duel dublova bio bez takmičarskog značaja za konačnog pobednika grupe i meča.

Aleksandra Krunić je protiv Kasje Rinaldo Person slavila rezultatom 2:0 (6:1, 7:6 (7:3) i tako najavila pobedu. Prvi set Krunićeva je ekspresno rešila sa tri brejka, dozvolivši rivalki samo gem. Drugi set je počeo razmenom brejkova. Nijedna teniserka nije uspevala da sačuva servis punih osam gemova, a onda je u taj-brejk odlučivao. U njemu je Krunićeva bila mnogo bolja i tako privela meč kraju.

„Prvi set je išao glatko, a u drugom sam zbog umora i nervoze skratila lopte, nisam igrala tako agresivno, što je Šveđanka iskoristila i napala. Bukvalno sam na borbu i na srce izvukla taj-brejk. Toliko sam želela da donesem taj bod, da nas dovedem bliže plej-ofu. Malo sam i pregorela zbog toga, ali mi je drago da sam sačuvala barem malo hladnu glavu da završim meč na pravi način“ poručila je Krunić koja je na turniru u Portugaliji ostvarila sve tri pobede.

Posle pobede Krunićeve čekao se samo jedan set u singlu ili dublu za prvo mesto u C grupi i overu plasmana Srbije u novembarski plej-of. Odmah je sve dileme razrešila Mia Ristić koja je pobedila Kasiju Vilde Henman rezultatom 2:0 (6:3, 7:5).

(RTS)