Rubljov: Želim da pobedim Đokovića u finalu Srpska opena

Ruski teniser Andrej Rubljov odustao je od dubl takmičenja na turniru u Banjaluci. Trebalo je da nastupi u paru sa svojim zemljakom Romanom Safijulinom, ali se pretpostavlja da je odustao zbog zgusnutog rasporeda i umora. 

Rubljov je na konferenciji za medije istakao da bi voleo da u finalu Srpska opena pobedi Novaka Đokovića.

„Svestan sam da Novak Đoković ima ogromnu podršku u Banjaluci, ali voleo bih da igram protiv njega u finalu i da ga pobedim. Ipak, na ovom turniru je mnogo dobrih igrača od kojih sam ranije gubio. Još je rano da pričamo o našem evenutalnom duelu. Imamo primer Vavrinke, veliki je šampion, osvojio je prvi set, ali je mladi Francuz, uspeo da napravi preokret. Van Aš je igrao dobro i pobedio Švajcarca na kraju“, rekao je Rubljov.

Posle Đokovića, najveću podršku u Republici Srpskoj ima baš Rubljov. Banjalučani su mu priredili srdačnu dobrodošlicu, što je obradovalo Rusa, koji se na zvaničnoj konferenciji zahvalio domaćinu na podršci.

„Mislio sam da me u Banjaluci niko neće prepoznati osim Novaka Đokovića i tenisera, Ipak, doživeo sam da me ovde više ljudi zna i pozdravlja, nego u Monte Karlu. Zaista sam srećan i zahvalan ljudima na podršci“, zaključio je Rubljov.

(RTS)