Novak posle pobede nad Van Ašom: „Dekica“ uživao u atmosferi u Banjaluci

Novak se posle pobede na meču sa Van Ašom zahvalio navijačima koji su došli da ga gledaju u Banjaluci i rekao da je atmosfera tokom meča bila fantastična.

„Ovo je jedna od najlepših atmosfera u kojima sam igrao u životu, a igram profesionalni tenis skoro 20 godina. Igrali smo skoro tri sata, vi ste svi ostali, do poslednjeg mesta popunjen stadion. Zbog vas sam danas pobedio“, rekao je Novak posle meča.

Protivnik ni Đokoviću nije bio poznat, a pored toga su bili i teški uslovi za igru.

„Možda ružno zvuči, ali nisam ni ja poznavao današnjeg protivnika. Mlad, perspektivan teniser, koji je pobedio Vavrinku u prvom kolu. Poslednja tri dana puno kiše je napadalo i dosta su teški uslovi, teške lopte. To naravno utiče na igru i taktiku. Ovih dana sam trenirao, pokušavao da repliciram taj osećaj koji ću imati za vreme zvaničnog meča, ali jedno je trening a drugo zvanični meč. Tu ima mnogo nervoze, treme i uzbuđenja. Nisam bio na svom nivou, ali čestitke protivniku na borbi. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Jako je mlad, ima mnogo vremena ispred sebe. Hvala što je ‘dekicu’ poput mene pustio danas da pobedim“, rekao je Novak sa osmehom na licu.

Ipak, Novak je još jednom rekao da planira još dugo da igra tenis i da je igranje u Banjaluci za njega bilo veoma emotivno.

„‘Dekica’ u sportskom smislu, naravno. Ovako životno se osećam veoma mlado. Imam još vremena, nekako sam zadao sebi da igram još dosta godina. Ali, videćemo, o tom potom. U životu je sve nepredvidivo, pogotovo kad pređeš granicu od 35 godina. Svaki turnir može da znači duplo više i taj osećaj da igraš ovde prvi put, nadam se ne i jedini, je nešto što je jedinstveno i što je u meni izazvalo puno emocija. Jako mi je drago što sam uspeo da pobedim i što ću igrati ponovo pred vama“, rekao je Novak ispraćen burnim ovacijama publike.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Lajovića i Barera.

(RTS)