Međedović nadigrao Popirina za drugo kolo Mastersa u Rimu

Meč je trajao jedan sat i 16 minuta. Popirin je 42. teniser sveta, dok je Međedović 121. na ATP listi. Međedović, koji je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, igraće u drugom kolu protiv Alehandra Davidoviča Fokine iz Španije.

Sjajan je bio Međedović od samog starta jezaigrao izuzetno agresivno a do prednosti je stigao u šestom gemu kada je oduteo servis rivalu i stigao do prednosti od 4:2. Potom je naš teniser lako priveo set kraju za konačnih 6:3.

Na samom startu drugog seta Međedović praavi brejk, potom se koncentrisao na svoj servis, a u sedmom gemu ponovo oduzima servis rivalu za 5:2. Potom je bio siguran na svoj servis i tako stavio tačku na ovaj meč.

Na Mastersu u Rimu igraće još trojica srpskih tenisera – Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Novak Đoković. Kecmanović će kasnije u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašine, dok će se Lajović sastati sa Lorencom Sonegom.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom duela između Rusa Romana Safijulina i Korentana Mutea iz Francuske.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.

(RTS)