Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije

Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić.

U ukupnom poretku na šampionatu Srbija je zauzela drugo mesto, odmah iza Rusije.

„Hvala što ste vašim radom i uspesima vratili veliki broj klinaca u bokserske sale. Ono što mogu da obećam, iako je tu bilo protokolarnih problema, je da ćete već sledeće nedelje dobiti nagrade, a to nije mali novac“, (20.000 evra, za zlato, 15.000 za srebro i 10.000 za bronzu), istakao je Vučić.

Predsednik smatra da će bokseri osvojiti još dosta medalja.

„Uveren sam da ćete nas još mnogo puta obradovati. Znam da otkad je Sara došla iz Bratunca kod nas najveći deo Republike Srpske dodatno navija za nas, zahvalan sam i našim srpskim Ruskinjama Šadrini i Kaluhovoj, Nikoliću i svima drugima. Žene su kao i uvek uspešnije, makar za medalju ili dve“, konstatovao je Vučić.

Dodao je da će uskoro biti završen Nacionalni bokserski centar. 

„Ko ode u Pariz imaće odličnu podršku, a vi ostali se spremajte za Los Anđeles. Mi ćemo uskoro da rešimo probleme, manje finansijske, više legalne prirode da se završi Nacionalni bokserski centar, nadomak EXPO-a, u bloku 71, na Novom Beogradu. Lepo da se odmorite, a onda na još teži rad, pozivam još jednom decu da uđu u sale, to je nešto što će nam donositi mnogo medalja. Ponosni smo na vas i hvala još jednom“, poručio je Vučić.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski i selektor ženskog tima Mirko Ždralo. Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu – Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

(RTS)