Sportsko društvo Radnički dočekalo renoviranje prostorija

Između bagera i kamiona na gradilšitu novog objekta sportskog društva Radnički i njegovi članov. Nadgledaju, ipomažu…I kada je konačno doneta odluka o izgradnji, pet godina je trebalo da se reše imovinsko pravni odnosa. Od devet objekata na parceli sedam je bilo nelegalno.

„Ja vrlo vrlo dobro poznajem situaciju kakave je bila i osamdesetih i devedesetih i posle 2000 te godine kada je i napravljena ova hala u kojoj se mi danas nalazimo. Ona je montažno demontažna, ovde je pre toga, na ovom mestu je bio teren i ono što nas čeka je mnogo bolja budućnost, ja kažem da je ovo nešto najbolje što se Radničkom desilo u proteklom veku“, rekla je generalna sekretarka Stanika Pejović.

U toku je raščišćavanje terena, a za otprilike mesec dana počeće gradnja.

„To će u praksi izgledati neto malo manje od 18 hiljada kvadratnih metara će imati buduće dvorane, pošto neće biti jedna, imaćemo dve velike dvorane, četiri manje za borilačke sportove, svih 17 klubova koji čine sportsko društvo će dobiti svoj dom, svoj deo prostora za razvoj, trening, rad. Imaćemo i veliki broj parking mesta“ ističe član društva Rade Mirić.

Kada novi sportski centar bude gotov, ostaće samo sećanje na dane kada je zbog dugova isključivana struja, pa su treninge održavali uz sveće. Na ogromne račune za vodu, iako su imali samo četiri tuša.

 „Ono što je veoma važno biće ekonomski održiv isplativ iz prostog razloga što će oni najveći komunalni troškovi, pre svega grejanje, struja i voda zbog načina gradnje.. u mnogo povoljnijem statusu ćemo mi biti kada budemo kasnije se suočavali sa svakodnevnim održavanjem nego što je bilo koji objekat tog tipa koji danas postoji u Beogradu“ rekao je član društva Rade Mirić.

Čak 17 klubova je već gdoinu dana raseljeno, treniraju gde stignu. Ali to im ne smeta da i dalje osvajaju medalje. Istorija koju je Radnički ispisivao 103 godine biće sačuvana u Muzeju sporta.

 „Ja svaki put kad uhvatim da čitam uvek saznam nešto novo i svako od nas ima nekog ko je na neki način vezan za SD Radnički. Kad god sam u običnom životu pričala sa nekim uvek je moj deda je trenirao ovde, moj stric… Zaista mislim da je značaj SD Radnički ogroman. Mi smo bukvalno došli do ivice egzistencije, da li ćemo postojati ili nećemo postojati i da država nije prepoznala značaj SD Radnički mislim da nas više ne bi bilo“ izjavila je Stanika Pejović .

Planirano je da novi sportski centar bude završen za dve godine. Država će u izgradnju uložiti oko 20 milona evra.

(RTS)