Svetska veslačka federacija napravila presedan: Mačković i Pimenov u Lucernu

Kako se navodi, Svetska veslačka federacija (FISA) napravila je presedan kako bi zaštitila sportiste Srbije od “nepopravljive štete”.

„Želim da se zahvalim u ime sportske nacije Srbije, Veslačkog kluba Partizan i svih veslača, Svetskoj veslačkoj federaciji i njenom Izvršnom komitetu na donetoj odluci da dopusti našem dublu Mačković/Pimenov da veslaju kvalifikacionu regatu. Ovo je presedan u istoriji veslačkog sporta i ispravljenoj nepravdi prema našim veslačima. Još jedno veliko hvala i srećno svim ekipama Srbije na kvalifikacionoj regati”, – izjavio je predsednik Veslačkog kluba Partizan Marko Milačić.

Odlukom Svetske veslačke federacije oduševljen je i srpski olimpijac Nikolaj Pimenov.

„Presrećan sam ovakvom odlukom FISA i zahvalan sam što mi je ispunjena želja da veslam sa Martinom Mačkovićem. Ovo je veliki dan za sport. Krećemo za Lucern da se trkamo i probamo da izborimo još jednu normu za OI i Srbiju predstavimo u najlepšem svetlu”, rekao je Pimenov.

Prethodnih dana Veslački savez Srbije i Partizan razmenili su „oštre reči“ u saopštenjima jer su u Savezu smatrali da bi u dubl skifu trebalo da nastupe Aleksandar Beđik i Martin Mačković.

Za Lucern su prijavili Beđika i mladog Matiju Rajkovića, uz otvoren poziv Mačkoviću da se vrati u reprezentaciju, ali nakon što od toga nije bilo ništa otkazali su nastup.

(RTS)