Počinje jubilarna deseta manifestacija „Veslam za svoju školu“

U emisiji Beogradske hronike Vladan Milosavljevic, trener Veslačkog kluba Crvena zvezda, je pomogao u žrebu za redosled takmičenja čak 20 timova.

Milosavljević je govorio i proteklih deset godina održavanja ove manifestacije i njenom doprinosu za popularizaciju ovog sporta među mladima.

O svojim doživljajima sa ove manifestacije govorili su i brojni nekadašnji učesnici.

Poput Aleksandra Miladinovića koji je završio Matematičku gimnaziju i fakultet, diplomu master i doktorskih studija stekao u Francuskoj, a danas je profesor, a pre deset godina je učestvovao u prvoj manifestaciji „Veslaj za svoju školu“. U čamcu sa Aleksandrom bio je i njegov brat blizanac Danko, ali i Anđela Dornik, jedina devojka.

Iako je iskusni veslač, nekadašni profesor Matematičke gimnazije Zoran Nikolić govorio je o razlozima zašto nije veslao sa svojim đacima.

Govorio je i o tome da li postoji neka formula za pobedu jer su njegovi đaci čak pet puta bili u finalu. Dva puta su osvojili prvo mesto, dva puta bili drugi i jednom treći.

I Aleksandar Miladinović i Zoran Nikolić su nam obećali da će ove godine biti najglasniji navijači svoje gimnazije, ali i da će im pružiti podršku i u kvalifikacijama, koje Aleksandar iz 2013. godine pamti po tome što su veslali po kiši.

(RTS)