Novak Đoković za četiri osobe – saradnici Nadala i Lebrona nude „superbogatima“ neviđena iskustva u Parizu

„Međunarodna agencija za iskustvo“ pod imenom „GR8 Experience“, u vlasništvu je Maverika Kartera, poslovnog menadžera košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa i Benita Pereza-Barbadilje, pi-ar menadžera tenisera Rafaela Nadala i prodaje olimpijske pakete za koje tvrdi da uključuju ulaznice za 14 događaja kao što je trka na 100 metara za muškarce. finale i ceremoniju otvaranja za 381.600 dolara.

Pored takozvanih karata kategorije A, agencija tvrdi da može organizovati „iskustva koja se ne mogu kupiti novcem“, uključujući susrete i pozdrave sa sportistima, obilaske zabranjenih područja kao što je selo sportista, privatni ulazak u Luvr van redovnih tura i „kraljeva večera u Versajskoj palati“.

Barnabas Karega, izvršni direktor te agencije, rekao je za „Gardijan“ da njegova kompanija nudi superbogatim „pristup koji nije dostupan javnosti, uključujući vreme sa sportistima“. On je odbio da navede koje sportiste je prijavio, ali je rekao da je ranije dogovorio privatne događaje sa Nadalom i kolegom teniskom zvezdom Novakom Đokovićem i bivšim italijanskim olimpijskim skijašem Đorđom Rokom.

„Za Olimpijske igre postoji nekoliko tenisera. I veliki broj sportista u različitim sportovima, ali ne mogu da imenujem konkretne sportiste“, rekao je Karega.

Upitan o troškovima sastanaka, on je rekao da će to „zavisiti od strukture sastanka“, pa će varirati od „15 minuta fotografisanja i brzog ćaskanja do drugih koji su mnogo angažovaniji uz ručak“. Cena se, kako je rekao, kretala od 25.000 do 500.000 dolara „ako govorimo o jednom od najboljih sportista koji provodi mnogo vremena“.

 

Karega je rekao da je bio „veoma selektivan“ u pogledu toga sa kojim sportistima je njegova kompanija radila i rekao da neki možda neće pružiti iskustvo koje su kupci tražili.

„Neki sportisti su ogromna imena, ali možda nemaju harizmu potrebnu za klijente, drugi pružaju istinsko iskustvo. Oni moraju da izgledaju kao da žele da budu tamo, a ne da kažu ‘zdravo’ i da je za pet minuta očigledno da žele da pobegnu“, rekao je Karega.

On je tvrdio da je u prošlosti njegova kompanija dogovarala nedelju dana druženja sa Rafaelom Nadalom, gledanje mečeva iz „bokseva“ igrača i meč sa Novakom Đokovićem.

 

 

(RTS)