Arunovićeva i Mikec u Limi pogodili novo zlato

Mikec je juče izborio zlato u pojedinačnoj konkurenciji. Arunovićeva se u četvrtak nije takmičila, jer je dan uoči početka SK, zbog trovanja hranom, završila u bolnici.

Ipak, uspela je da se oporavi, spremi da izađe na vatrenu liniju i dala ravnopravan doprinos novom uspehu srpskog tima.

Miks Arunović/Mikec je ove godine, na svakom takmičenju, osvojio medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu, stigli su do srebra, a nedavno u Talinu ponovo postali prvaci Evrope.

Medalja u Limi je osma za trofejni tandem u Svetskim kupovima (tri zlata, tri srebra i dve bronze).

U najavi Svetskog kupa, naveli smo da je turnir u Peruu prva prilika srpskih strelaca da ove godine odmere snage sa takmičarima iz svetske velesile, Kine. U četvrtak je Mikec do pojedinačnog zlata došao pobedom nad Kinezom Bouenom Žangom u meču za prvo mesto.

Duel za zlato u takmičenju miks parova je bio novi srpsko-kineski derbi. Uz srpski miks u meč za najsjajnije odličje plasirao se tim iz Kine u kome su bili Bouen Žang, osvajač pojedinačnog srebra u četvrtak, i Rabksin Điang, koja je u pojedinačnom takmičenju dama osvojila zlato a 2021. u Tokiju olimpijsko zlato u miksu.

Kineski tim je sjajno otvorio meč. U početku je gađao praktično bez greške i stekao četiri poena prednosti (6:2, 8:4).

Srbija je, izjednačila na 8:8, pa na 11:11. Posle 12. serije damatičnog meča, srpski tandem je prvi put poveo – 13:11, pa potom duplirao prednost na 15:11.

Kinezi su smanjili na 13:15. Ipak, u napetoj završnici kada su odlučivali jači živci, naš tim je bio sigurniji, dobio je narednu seriju za trijumf od 17:13 i za eksploziju radosti srpskih strelaca.

(RTS)