Završena je Partizanova bajka

Crno-beli su po povratku iz Madrida imali prednost od 2:0 u seriji i tri “meč lopte“ za put u Žalgiris na fajnal-for. Međutim, “kraljevski klub“ je u “Štark Areni“ uspeo da nadoknadi zaostatak a potom i u majstorici u glavnom gradu Španije stigne 18 poena deficita i u pravoj košarkaškoj poslastici prođe dalje.

Partizan je u majstorici na poluvremenu imao veliko vođstvo, prednost koja se činila nedostižnom za svaku ekipu, ne toliko zbog samog rezultata, već načina na koji su crno-beli igrali. Real je u naredne dve četvrtine vođen veteranima Serhiom Ljuljem i Ćaćom Rodrigezom koji su u presudnim trenucima „izmišljali“ poene postepeno topili prednost gostiju.

Da stvar bude još gora, u poslednjoj deonici proradio je i Mario Hezonja kome se nakon promašaja u početnoj fazi meča koš u trenucima lomljenja rezultata činio većim nego što jeste pa je pogodio sve što je trebalo.

Čini se da su tuča u drugom meču i suspenzije igrača koji su nosili ekipu u prve dve utakmice Pantera i Lesora uticale da Partizan izgubi ritam u kom je bio i dozvoli rivalu potpuni povratak. Real Madrid je uspeo da uradi ono što se nije dogodilo u dosadašnjoj istoriji, nadoknadili su dve pobede zaostatka.

Crno-beli su ove sezone imali mnogo više pozitivnog nego što su navijači pred početak sezone mogli i da zamisle. Od oktobra minule godine izabranici Željka Obradovića pokazali su želju da se nošeni sjajnom podrškom sa tribina istaknu u jakoj evroligaškoj konkurenciji.

Partizan je navijačima pružio sve ono što im je trebalo: sliku zajedništva kako na terenu tako i van njega, taktičke pobede vođstvom najboljeg evropskog trenera sa klupe, pobede trojkama u poslednjim sekundama.

Nažalost, sreća im nije bila naklonjena do kraja, “parni valjak“ je u drugoj godini od povratka Željka Obradovića u klub ranije nego što su navijači od polovine sezone očekivali završio učešće u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Crno-beli imaju razlog da žale, ali ne i da očajavaju jer su stvorili jezgro ekipe koje u narednim sezonama može mnogo. Ekipi koja ima pravo da se nada ne ponavljanju ovogodišnjeg rezultata koji je u godini povratka u Evroligu posle devet sezona zasigurno veliki uspeh nego njegovom nadmašivanju.

 

(RTS)