Revolucija u Beogradu – fajnal-for Lige šampiona na staklenoj LED podlozi

Tri španske ekipe – Tenerife, Mursija, Unikaha i grčki Peristeri boriće se od 26. do 28. aprila u Beogradu za titulu šampiona Fibine Lige šampiona, ali ne na parketu.

Direktor takmičenja Patrik Komninos saopštio je na konferencija za novinare u „Beogradskoj areni“ da će utakmice fajnal-fora najmlađeg evropskog takmičenja biti igrane na staklenoj LED podlozi.

„Došli smo do fajnal-fora, spremni da dovedemo četiri sjajna tima naredne sedmice, od toga tri iz Španije, plus Peristeri sa trenerom Vasilisom Spanulisom. Sjajna grupa timova biće u Beogradu, takmičiće se u jednoj od najboljih evropskih dvorana. Želimo uvek da budemo inovativni i gledamo u budućnost. Odlučili smo da ovaj fajnal-for bude odigran na LED staklenoj podlozi“, rekao je Komninos.

Istakao je da se nada da će u budućnosti sva takmičenja biti igrana na LED terenu.

„Jako je važno što su ljudi iz beogradske organizacije prihvatili da se ovako nešto implementira baš ovde. Jedva čekamo da se cela košarkaška zajednica priključi ovom događaju, da svedoče stvaranju istorije. Ovo je ono što je naša budućnost i po tome ćemo se svi sećati ovog fajnal-fora“, naglasio je Komninos.

Beograd će se naći među retkim svetskim gradovima u kojima je košarka igrana na LED terenu. Do sada je revolucionarna tehnologija upotrebljena samo u Madridu na Svetskom prvenstvu za devojke do 19 godina i u Indijanapolisu na NBA ol-star vikendu.

(RTS)