Olimpijakos ubedljivo do izjednačenja u seriji, igraće se majstorica u Barseloni

Olimpijakos je izuzetnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini uspeo da prelomi utakmicu i lakše od očekivanog dođe do izjednačenja. Serija se ponovo vraća u Španiju, gde će u majstorici biti odlučen novi učesnik fajnal-fora.

Gosti su nešto bolje započeli meč i imali su prednost tokom većeg dela prve četvrtine.

Olimpijakos je u igri održavao Mustafa Fal koji je pogodio prvih pet šuteva iz igre i vrlo brzo stigao do dvocifrenog učinka.

Obe ekipe su odlično šutirale za dva poena u uvodnom delu susreta, a razliku je pravio bolji šut Barse za tri poena.

Međutim, Olimpijakos je brzo uhvatio priključak i serijom od 17 poena koja je trajala od kraja prve, do polovine druge četvrtine, uspeo da dođe do dvocifrene prednosti.

Srpski košarkaši Filip Petrušev i Nikola Milutinov su u tim momentima kažnjavali svaki propust Barsine odbrane i uz Šakila Mekisika su bili glavni protagonisti preokreta grčke ekipe.

Sa druge strane se razigrao Džabari Parker, ne dozvolivši Olimpijakosu da završi meč već nakon prvih 20 minuta. 

Tim Jorgosa Barcokasa je u prvom poluvremenu postigao čak 53 poena, što je rekord kada su u pitanju utakmice nokaut faze Evrolige.

Meč je prelomljen početkom treće deonice kada je Olimpijakos odličnom odbranom i serijom od osam vezanih poena došao do prednosti koju Barselona nije uspela da ugrozi.

Procenti šuta gostiju rapidno su opadali kako se meč bližio kraju, što je Olimpijakos iskoristio i do kraja došao do izuzetno ubedljive pobede.

Najefikasniji igrač pobedničke ekipe bio je Mekisik sa 21 poenom, dok je Fal dodao 12 poena.

Petrušev je odigrao novu dobru partiju i postigao 10 poena uz pet skokova, a Milutinov je upisao osam poena, čemu je dodao i 11 skokova.

Barselonu je predvodio Parker sa 10 poena, dok je Nikola Kalinić meč završio sa samo dva postignuta poena.

Majstorica se igra naredne nedelje, a termin će biti naknadno određen.

(RTS)