Jokić o Minesoti: Veliki izazov, nadam se da ćemo imati odgovor

Divizijski rivali Denver i Minesota često su se susretali tokom regularne sezone i dobro se poznaju, pa priprema za prvi duel, koji se igra u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu, nije bila prezahtevna. 

„Znamo ih malo bolje, šta rade u odbrani i u napadu. Ono što inače radimo pred svaku utakmicu“, rekao je Nikola Jokić na treningu pred duel u „Bol areni“.

Naglasio je da se mečevi sa Los Anđeles lejkersima ne mogu uporediti. 

„Svaka utakmica je različita. Minesota je broj jedan odbrana lige, agresivni su u defanzivi. Imaju veliki broj napadačkih opcija i koriste skoro svakog igrača u napadu. Biće nam veliki izazov. Nadam se da ćemo naći odgovor za njih“, istakao je Jokić.

Neizbežna tema je i mlada superzvezda Minesote Entoni Edvards.

„On je sjajan. Veoma je opasan igrač. Talentovan košarkaš koji može sve da uradi, koji ima sve u svom arsenalu. Uz to je i zabavno biti u njegovoj blizini. Nadajmo se da ćemo se i mi malo zabaviti“, poručio je Jokić.

„Džoker“ je dao i viđenje na šta treba obratiti pažnju na terenu kako bi se došlo do pobede.

„Ne smemo da gubimo lopte. Svaki napad moramo da završimo šutem. Ne smemo da im dopustimo kontranapade, to je možda i ključna stvar. Ne trče mnogo, ali su vrlo opasni. Umeju da steknu lake poene. Svi trče i šutiraju“, naveo je Jokić.

(RTS)