Olimpijakos i Briž u polufinalu Lige konferencija – Fener i PAOK završili takmičenje

Fenerbahče je u duelu sa Olimpujakosom stiga do gola u 11. minutu susreta. Kaveči je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca i sjajnim udarcem pogodio levu stranu gola Olimpijakosa. To je donelo izjednačenje u ukupnom skoru i krenulo se od nule.

Obe ekipe su delovale malo povučenije u nastavku susreta. Nastavak duela doneo je čekanje greške rivala kako bi se ugrozio gol. Međutim, nje nije bilo pa su mreže mirovale.

Drugo poluvreme donelo je istu sliku na terenu, igra uglavnom između dva kaznena prostora, isprekidana čestim faulovima na obe strane. Stvoreno je po nekoliko šansi pred oba gola, ali nije bilo promene rezultata pa je meč otišao u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nije bilo golova, iako je Fener imao igrača više zbog crvenog kartona Ntoija u finišu regularnog dela, te je meč rešen nakon penala u kojima je viđena serija promašaja.

Čak pet izvoćača nije precizno – među njima i Dušan Tadić koji je izveo prvi penal za Fener.

Osim njega promašivali su i Under i Bonuči, što je neutralisalo promašaje El Arabija i Rodineija, pa je Olimpijakos prošao dalje.

Nakon 1:0 na svom terenu pritiv PAOK-a, Klub Briž je bio sigurniji na gostujućem terenu. Pre svega zahvaljujući odličnom Jutgli koji je bio strelac oba gola kojima je slomljen otpor i svaka nada domaćina.

Jutgla je u 33. minutu susreta primio sjajan pas u šesnaestercu i pogodio donji desni ugao. Nakon asistencije VAR-a sudija je ostao pri prvoj odluci i gol je bio priznat.

Španac je u finišu prvog dela igre, a igrao se 45. minut, povisio rezultat na 2:0, i to ponovo nakon asistencije VAR-a. Linijski sudija je pokazao ofsajd, ali nakon asistencije VAR.-a gol je priznat i Klub Briž u tom momentu je imao ukupno tri gola prednosti.

U drugom poluvremenu Briž je bio zadovoljan ostvarenim pa je umirio tempo igre i rutinski priveo meč kraju.

(RTS)