Za misu na otvorenom monsinjor odabrao mantiju leopard dezena

Verski obred na otvorenom, povodom 40. godišnjice službovanja Don Salvatorea Sumoa, držali su zajedno monsinjor Domeniko Kornakijo, biskup Molfete i monsinjor Nikola Đirasoli.

Fotografije, objavljene na Fejsbuk stranici katedrale u italijanskom gradu Ruvo di Pulja, koje su potom uklonjene, obišle su društvene mreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritiku, ali i šaljive komentare zbog odežde sa životinjskim printom koju je apostolski nuncije nosio tokom službe, prenosi italijanska agencija Agi.

Kako je vreme prolazilo, broj komentara vernika na društvenim mrežama umnožavali su se višestruko: „Tigar-sveštenik u borbi protiv zla“, „Model u stilu Tarzana, koji bi učinio da aktivisti za zaštitu životinja zaneme“.

Neki od korisnika komentarisali su ovaj izbor kao „Stilski pad“, zatim kao razlog zbog kojeg biskup trči brže, a bilo je i onih koji su videli sličnost sa stilom Kruele de Vil.

Na Fejsbuku, na stranici katedrale, objavljeno je da ovakav izbor mantije ima svoje značenje.

„Ova mantija je deo zvanične mise siromašnih afričkih naroda za koje se monsinjor Đirasoli oduvek interesovao u svom pastirskom mandatu. Nosio je da blagodari Gospodu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu. Shvatamo da su komentari bez poštovanja posledica nepoznavanja i molimo vas da se uzdržite od neprikladnih tumačenja“, navodi se u saopštenju katedrale.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike