Španski sveštenik sa momkom krijumčario vijagru i druge lekove

Sveštenik iz Don Benita, gradića od 35.000 stanovnika u zapadnom regionu Ekstremadura, pritvoren je zbog sumnje da je „trgovao narkotičkim supstancama“, naveli su iz njegove eparhije.

Nakon hapšenja, sudija je pustio sveštenika, a iz eparhije su naveli da su užasnuti patnjom i skandalom čitavog slučaja.

Dok čeka „razjašnjenje“ onoga što se desilo, eparhija je saopštila da je „prikladno da sveštenika, do daljeg, udalji od javnog pojavljivanja i služenja, kao i iz njegove kancelarije parohijskog sveštenika“.

Njemu je takođe ponuđen „psihološko i duhovno“ savetovanje. Onlajn medij Espanjol identifikovao je sveštenika kao Don Alfonsa Raul Masa Sotoa, poznatog kao Don Alfonso.

Mediji prenose da je Alfonso diplomirao na teoriji dogme na Papskom univerzitetu. Služio je kao parohijski sveštenik u nekoliko gradova u Salamanci. Prebačen je u parohiju Don Benito, ali ne pre nego što su stanovnici Salamanke pokrenuli peticiju da spreče njegovo premeštanje.

List Pais prenosi da je sveštenik učestvovao u krijumčarenju vijagre i drugih „snažnih afrodizijačkih supstanci“ zajedno sa još jednim muškarcem koji mu je, navodno, bio momak.

Njih dvojica, koje je policija pratila nekoliko meseci, koristili su iznajmljeni stan da skladište robu, a vest o tome izazvala je nevericu u parohiji.

(RTS)