Salsa, rumba, ča-ča-ča… Časne sestre s juga Italije fantastično igraju, ali i pevaju

Reč je o brazilskim časnim sestrama koje žive u Pulji i pripadaju Kongregaciji Razapetog Isusa Franjevačkih misionara. Pošto nisu mogle da učestvuju na religioznom kongresu u Brazilu. gde bi pričale o iskustvima u Italiji, poslale su video sniman na lokaciji Gravina u Pulji, gde upravljaju školom za decu koji se zasniva na Montesori metodi.

Nakon što se video sa njihovim plesom i pevanjem pojavio na društvenim mrežama, bile su gosti italijanskih medija. Prićale su o tome da im je muzička podloga poslata iz Brazila, a da su one same osmislile koreografiju.

Radile su u njihovom studiju za snimanje zajedno sa decom iz škole, i aranžirale su muziku koja se bazirala na gitari. Dve časne sestre, Džema i Marianđela su, pre nego što su postale časne sestre, bile balerine u Brazilu.

„Počele smo sa plesom u Bogoslužbenoj službi plesa, i to sve vrste plesa, salsu, rumbu i ča-ča-ča. Nismo ni sanjale da ćemo zbog naše igre stići i do medija. Bila je to naša jednostavna koreografija. Naša pesma je zahvalnost i ljubav prema prirodi i Bogu“, izjavila je časna sestra Marianđela, i sa osmehom dodala da ih je episkop Monsinjor Ruso koji je tu svega tri meseca, pitao – „da li su poludele“.

Italijanske „Sister act“ nastavljaju da zabavljaju publiku širom sveta svojim veselim videom.

(RTS)