Revijalni reli i defile oldtajmera na vranjanski način

Na glavnoj šetališnoj zoni u Vranju je izloženo dvadesetak automobila. Povod je Međunarodni dan žena, a poruka organizatora je da ženama pažnju treba poklanjati svakog dana, a ne samo Osmog marta.

Goste iz Severne Makedonije domaćini su dočekali kod manastira Prohor Pčinjski.

„Više puta sam učestvovala. To druženje je nezamenljivo, znači, družba je velika, a i mnogo me interesuju automobili i zato sam uvek sa njima“, rekla je Enka Molkoska iz Skoplja.

„Ja sam prvi put na ovakvom događaju, ovo je nešto novo za mene. Moj automobil je veoma star, ne može se naći svuda. Ovo je sitroen ajkula, glomazan je, ali lep i vožnja je baš prijatna“, kaže Sofija Radončić iz Svetog Nikole.

„Ideja je naših kolega iz Makedonije, da se organizuje jedan reli koji je vožen davno, 1972. godine. To je bio veliki događaj u to vreme, za naš grad, generalno, za našu zemlju, tako da je bila ideja da se osveži jedan takav događaj i da se nastavi da funkcioniše“, izjavio je Danilo Petrović iz Kluba oldtajmera u Vranju.

„Da se vratimo u neko vreme kad su se oni vozili, kad su i dame vozile ovakve automobile baš na ovakvim reli vožnjama – mi smo napravili jedan revijalni reli, da vozimo, da dođemo u Vranje, da napravimo malu izložbu i da osvojimo osmehe“, dodaje Bobi Milkoski iz Skoplja.

Među prolaznicima su takođe osmesi kao i među posetiocima glavnog trga u Vranju, koji se rado fotografišu pored omiljenih oldtajmerima.

(RTS)