Ragbi potez časne sestre da zaštiti gradilište crkve

Kada su se ekološki aktivisti okupili u gradiću Sen-Pjer-d-Kolombije, da protestuju protiv izgradnje katoličkog verskog kompleksa, uz obrazloženje da treba da se zaštiti plodno poljoprivredno zemljište, nisu ni slutili da će da naiđu na tako agresivan otpor onih od kojih su se tome najmanje nadali.

Grupa časnih sestara napravila je živi lanac oko gradilišta, ne dozvoljavajući im pristup, a kada su aktivisti počeli da odnose i uništavaju plastične cilindre sa gradilišta, na scenu je stupila ona – sestra bez milosti!

Jedna od časnih sestara je, u filmskom maniru poput superjunaka, u trku zaskočila s leđa jednog od aktivista koji se dao u beg i ragbi potezom ga oborila u blato. Potom se brzo pridigla kao da ništa nije bilo, a aktivista je ostao u šoku šta ga je snašlo.

Snimak, koji je objavila regionalna francuska televizija brzo se proširio društvenim mrežama, a mnogi su prokomentarisali da je šteta što nisu časnu sestru imali u nacionalnoj ragbi reprezentaciji, koja je prošlog vikenda izbačena iz Svetskog kupa.

(RTS)


Ostavite komentar