Pas Kiko influenser, maskota Zimskih olimpijskih igara Milano Kortina 2026

Kiko je rasa Maltipu, ima skoro dve godine i postaće deo tima tzv. kontent kreatora koji će promovisati vrednosti sporta uoči važnog sportskog događaja 2026. godine.

Kiko (@iosonochico_), zajedno sa svojim vlasnikom Franćeskom Tavernom, poznatijim i kao Friketone, zabavljaće publiku na zanimljiv način, vezan za Olimpijske igre.

Pas koji obožava sport, sneg i prirodu biće prvi digitalni „testimonial“ sa šapama u istoriji olimpijskih igara. Kiko će opisivati sva mesta na kojima će se održavati takmičenja olimpijskih igara predstavljajući olimpijske i paraolimpijske sportove.

Predstavljaće i šampione kao i sve vrednosti koje se nalaze iza svih dešavanja vezanih za Olimpijske igre. On će nam i pokazivati šta se dešava iza kulisa Komiteta za organizaciju Milano – Kortina 2026.

Kiko je već aktivan na društvenim mrežama, a prvo takmičenje koje je već obavljeno je proba, kao i test opšte kulture u vezi sa Olimpijskim igrama, što je videlo više od milion ljudi za nekoliko sati.

Ulazak psa Kika u tim Milano – Kortina 2026 predstavljen je istovremeno sa zvaničnim Votsap kanalom Olimpijskih igara, i na taj način ljubitelji sporta će moći da prate sve avanture, novitete u vezi ZOI.

(RTS)