Ovog jutra neko se u Nju Džersiju probudio sa dobitkom od 1,13 milijardi dolara

Dobitni brojevi su bili 7, 11, 22, 29 i 38, plus dopunski broj 4, objavio je „Mega milions“ na svojoj veb-stranici u sredu ujutru.

Pobednik za koga se samo zna da je dobitni listić uplatio u Nju Džersiju, može da bira hoće li da podigne 537.5 miliona dolara odjednom ili da rasporedi isplate na 30 godina i plaća godišnji porez na dohodak.

Pored glavnog dobitka, 12 igrača – po jedan u Kaliforniji, Koloradu, Ilinoisu, Indijani, Mičigenu i Ohaju i po dva na Floridi, Džordžiji i Njujorku – uparilo je svih pet belih loptica kako bi osvojilo milion dolara, a još jedan igrač u Njujorku je upario svih pet belih lopti i „Megaplejer“ da osvoji tri miliona dolara.

Premda je osvojena pozamašna suma, ipak ovo nije najveći dobitak do sada izvučen u igri „Mega milions“. Prošle godine na Floridi je dobitak iznosio šest milijardi dolara. Dobitnik, koji je odlučio da ostane anoniman, uspeo je uprkos verovatnoći od jedan prema 302.6 miliona.

Uplatni listić za izvlačenje koja se obavlja dva puta nedeljno staje dva dolara i prodaje se u 45 država, Distriktu Kolumbija, Portoriku i američkim Devičanskim ostrvima.

Najveći pojedinačni dobitak na lutriji u istoriji Sjedinjenih Država je 2.04 milijarde dolara, koje je u novembru 2022. osvojio vlasnik „Pauerbol“ listića u Kaliforniji.

(RTS)


Ostavite komentar