Osam miliona dolara za patike Majkla Džordana

Nova rekordna cena za prodaju sportske obuće na kolekcionarskim aukcijama kuće „Sotbi“. Šest pari „Er Džordan“ patika, po jedna iz finalnih utakmica šampionske serije 1991, 1992, 1993, 1996, 1997. i 1998. godine, prodato je na aukciji.

Kako je istakao Bram Vaktert, predstavnik Aukcijske kuće „Sotbi“, ovo je podsetnik na trajni uticaj Majkla Džordana na svet sporta i opipljivi artefakt njegovog statusa košarkaške legende.

Aukcijska kuća „Sotbi“ nije otkrila ime prodavca, ali je rekla da je reč o „privatnom američkom kolekcionaru“ koji je kupio džordan patike od dugogodišnjeg izvršnog direktora Čikago Bulsa.

„Džordan je prvi put poklonio svoje patike klubu posle prvenstvene utakmice 1991.godine i od tada je nastavio da to čini svake godine“, navodi se u saopštenju aukcijske kuće.

Petostruki MVP lige i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, Džordan je bio toliko izuzetan igrač da ga je bivši komesar NBA Dejvid Stern 1992. nazvao „standardom po kome se meri košarkaška izvrsnost“. ele ajkule ikada pronađene u vodama SAD

 

(RTS)


Ostavite komentar