Oduzeta mu dozvola, a na saslušanje se uključio video-pozivom – dok je vozio

Kori Haris se nije fizički pojavio na sudu na saslušanju 15. maja. Umesto toga, kako pokazuje snimak objavljen na društvenim mrežama, uključio se preko Zuma, i to dok je vozio.

Sudija okruga Vošteno Sedrik Simpson je najpre pitao Harisa da li je vozio kada se pridružio saslušanju. Haris mu je odgovorio „da se upravo zaustavlja na parkingu kod svog lekara“ i da će biti spreman za saslušanje za „jednu sekundu“.

Nakon kratke pauze advokatica koji zastupa Harisa, Natali Pejt, koja je tog dana bila na sudu, zatražila je odlaganje saslušanja za dve do četiri nedelje.

„U redu, možda ja ne razumem ali mi ovde imamo čoveka koji vozi, a znamo da mu je dozvola oduzeta?“, upitao je sudija Simpson. Pejt je potvrdila da su upravo videli vožnju osobe koja je bez potrebne dozvole.

Sudija je brzo dodao: „Evo, gledam njegov dosije. On nema dozvolu. Oduzeta mu je, a on vozi“.

Pejt je potvrdila da je sudija bio u pravu. Simpson je zatim pogledao po sudnici, praveći dugu pauzu, sa izrazom neverice rekavši da mu nije jasno zašto je Haris uradio tako nešto, dok je sam Haris sve vreme bio na video-vezi iz svog automobila.

Simpson je izdao nalog da se Haris istog dana uputi u pritvor okruga Vošteno. „O, moj Bože“, bio je jedini Harisov komentar.

Nije poznato da li je pritvoren i kako je proces tekao dalje, a predstavnik Suda, kao ni advokatica Pejt rekli su da neće komentarisati još nerešene predmete.

(RTS)