Od fiće do mustanga – auto-moto skup u Leskovcu okupio više stotina ljubitelja vozila

Na platou ispred Sportsko rekreativnog centra „Dubočica“, u gradu na Veternici, metež, gužva…

Čuju se jezici zemalja iz regiona i pozitivni utisci učesnika drugog auto-moto skupa, koji već planiraju dolazak i sledeće godine.

Stekla su se prijateljstva, osvojila priznanja…

„Ovo nam je drugi skup ovakve vrste u Leskovcu, i mogu da kažem da je bolji je od prethodnog. Učestvuje čak 400 vozila. To je rekordan broj. Planiramo da i sledeće godine organizujemo manifestaciju sa još više mesta za učesnike. Ove godine smo na žalost, morali da zatvorimo kapije, zbog popunjenih kapaciteta“, izjavio je Marko Šišinac iz Udruženja „Sautsajd bojz“.

„Dobili smo događaj zbog kakvih smo u prošlosti morali put prestonice ili većih centara. Ovog puta imamo jedno specifično, zanimljivo dešavanje, međunarodnog karaktera u kome naši sugrađani mogu da uživaju. Imamo posetioce iz Makedonije, Bugarske. Češke…

Zahvaljujući Udruženju Sautsajd bojz i podršci Grada Leskovca na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, kome su organizatori namenili takođe pehar, manifestacija je ove godine održana više nego usšešno, a nadamo se da će tako biti i ubuduće“, rekao je Milan Đorđević, iz lokalne samouprave.

Najbolji su dobili nagrade i čak 20 pehara među kojima su i onaj za najlepši auto, i za titulu „best lejdi“ – vlasnicu vozila, ali i za specifične karakteristike poput visine vozila.

Nagrade su dodeljene i u takmičarskom delu, a priznanja su dobili najbolji, između ostalog i u natezanju konopca, najdužem držanju i dizanju felni, „kar limbu“…

(RTS)