Nije bilo dovoljno što su rođeni istog dana nego su na taj dan dobili i blizance

Par iz Klivlenda može da kaže mnogo toga na temu verovatnoće, ali ne zbog toga što su izučavali tu granu matematike već zbog toga što su dobili blizance na dan kada i oboje slave rođendan.

Tridesetdvogodišnja Sijera Bler i njen godinu dana mlađi verenik Hoze Irvin Džunior, rođeni su 18. avgusta i radovali su se dolasku beba koji je, prema procenama lekara trebalo da se desi nekoliko nedelja nakon zajedničkog rođendana.

Svi njihovi planovi promenili su se kada je Blerova 17. avgusta od lekara saznala da se jedna beba spustila i okrenula kao da se spremila za izlazak iz maminog stomaka. To je bilo veoma neobično s obzirom na to da termin porođaja nije bio blizu.

Buduća mama je obaveštena da bi za nju bilo najbezbednije da rodi blizance putem carskog reza.

Bilo je oko 16.30 kada je Sijera Bler stigla na prijemno odeljenje klinike Hilkrest u Klivlendu zbog carskog reza.

Shvativši da ih samo nekoliko sati deli od rođendana, Irvin je pitao lekarski tim koji je vodio računa o njegovoj partnerki da li bi bilo bezbedno da sačekaju do posle ponoći da bi je porodili.

Utvrđeno je da nema posebnog rizika od odlaganja carskog reza nekoliko sati. Irvin je onda zamolio Sijeru da sačeka da svi imaju isti rođendan.

„Možemo da pravimo samo jednu ogromnu proslavu, da uradimo sve u isto vreme. To bi bilo lepo“, rekao je Irvin za časopis Pipl opisujući buduće rođendanske zabave koje je zamisllio u vreme kada je sa partnerkom donosio odluku o odlaganju porođaja.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike