Najstarija britanska konobarica, Vajolet Garati, odlazi u penziju sa 92 godine

Vajolet Garati, iz Šefilda, radi u gradskom hotelu Kenvud Hol poslednje 32 godine, ali je zbog povrede morala da prestane da radi.
Poslednji dan na poslu obeležiće žurka za porodicu, prijatelje i kolege.

Upitana kako se oseća zbog odlaska u penziju, gospođa Garati je rekla za Bi-Bi-Si Radio Šefild: „Ne baš dobro, jer sam uživala u svom poslu“.

Poreklom iz Linkolnšira, Vajolet Garati se preselila u Šefild sa osam godina i radila je različite poslove pre nego što je preuzela posao čistačice u dvorani „Krusibl“.

Ovo mesto, poznato po tome što je bilo domaćin Svetskog prvenstva u snukeru, pružilo je priliku gospođi Garati da upozna niz velikih imena tog sporta.

Pošto je u 60. godini napustila ovo radno mesto, ubrzo je shvatila da joj je dosadno i kada joj je prijatelj pomenuo da se traži konobarica u hotelu „Kenvud hol“, odlučila je da se prijavi za posao.

Ispostavilo se da su mnoga poznata lica koja je upoznala u „Krusiblu“ odsedala u hotelu i da su je prepoznali.

„Bili su divni“, kaže Vajolet,  i dodaje da ju je Ken Doherti jednom prepoznao u kafiću i prišao i zagrlio je.

Radeći u hotelu imala je prilike da se sretne i sa ser Alanom Šugarom, i seća se da ga je jednom prilikom, dok je pospremala sto posle doručka, pitala želi li još nešto. Kada joj rekao „ne“ uzvratila mu je sa „U redu, onda si slobodan“.

„Skoro da je pao sa stolice od šoka“, seća se gospođa Vajolet.

Nada se da će sada kao penzionerka imati više prilike da vreme provodi sa porodicom koju već čini 16 unučadi i 22 praunučadi.

„Imam veoma brižnu porodicu koja me vodi na ručkove, idem u svoj društveni klub tri puta nedeljno, a takođe se bavim i plesom“, otkrila je gospođa Vajolet.

Njen sin Šon je rekao: „Zovemo je porodična pastirica. Sada je naš red da brinemo o njoj.“

(RTS)


Ostavite komentar