Misteriozni monolit u pustinji Nevade – umetnička instalacija ili….

Neobična monolitna struktura slična je onima koji su se pojavljivale u različitim delovima sveta tokom 2020. godine. Visoka, pravougaona, reflektujuća struktura primećena je u blizini Gas Pika, područja za planinarenje u pustinji Nevade, na sat vremena vožnje od Las Vegasa.

Na slikama koje je policija objavila na društvenim mrežama, izgleda se se monolit nalazi na neravnom terenu. 

Monolit ima sličnosti sa onim iz 2001. godine: Odiseja u svemiru, film iz 1968. u režiji Stenlija Kjubrika.Impozantni crni monoliti stvoreni od strane nevidljive vanzemaljske vrste pojavljuju se u klasičnom filmu, koji je zasnovan na knjizi Artura Klarka.

Misterije monolita 

Još jedan monolit se nedavno pojavio na vrhu brda u Velsu u martu 2024. godine. Posmatrači su rekli da je skulptura izgledala savršeno ravno, ali nije davala naznake ko je mogao da je postavi. Sličan metalni monolit pojavio se u pustinji u Juti, gde preovlađuju crvene stene.

Nešto kasnije monolit je primećen i u Rumuniji, pa u centralnoj Kaliforniji, kao i u čuvenoj ulici Fremont u centru Las Vegasa.

Monoliti slični onom koji se pojavio u Nevadi pojavili su se na različitim lokacijama širom sveta pre oko četiri godine, uključujući i jedan u pustinji Utah, u novembru 2020. godine. On je zbunio lokalne vlasti, a otkrio ga je pilot helikoptera koji ga je nadleteo.

Vlasti Las Vegasa iskoristile su svoje najnovije otkriće da podsete ljude koji pešače pustinjom Nevade da budu spremni za vruće vreme i da ostanu bezbedni.

(RTS)