Miloš „lovi“ lokacije na kojima su snimani filmovi i serije

Kuća u kojoj su snimani Maratonci trče počasni krug danas izgleda kao ruina – polomljeni prozori, oronula fasada, ograda samo što ne padne.

Jedina je koja 2018. godine nije renovirana na Kosančićevom vencu, zbog nerešenih imovinsko-pravnih poslova. U dvorištu su slike i čaršav, kao da tu neko živi, mada ekipa RTS-a nikoga nije zatekla ni ovaj put.

Kako bi pojedine lokacija kultnih serija i filmova spasao od zaborava, Miloš Milenović danas fotografiše ta mesta.

„U jednom trenutku, šetao sam sa suprugom gradom i setim se da je tu snimana neka serija i film i tako se više puta ponovila identična scena. Kroz priču sa njom pojavila se ta ideja – Hajde da probamo nešto novo“, kaže ovaj fotograf.

Prvo je pratioce na društvenim mrežama podsetio na Gavriloviće i mnogima omiljenu seriju Porodično blago, zatim na scene iz filma Kad porastem biću kengur, ali kaže da je ponekad čak i njemu teško da pronađe tačne lokacije, jer, nažalost, nijedna nije obeležena.

„Imao sam velikih problema sa jednom scenom i useo sam da pronađem preko Gugl mape, dva dana sam tražio, još me je i supruga opominjala da odustanem od toga“, priseća se Miloš.

Za one koji su manje uporni od Miloša naši sugrađani kažu da bi značilo da su ove lokacije na neki način obeležene.

Sačekaćemo na odgovor nadležnih hoće li se priključiti inicijativi i ispuniti želju obožavalaca starih serija i filmova – da obeležimo i od zaborava sačuvamo filmske i serijske lokacije.

(RTS)


Ostavite komentar