Kraljevski karneval za sve generacije u Banji Koviljači

Park u Banji Koviljači bio je pozornica za više 30 karnevalskih grupa koje su svojim maskama i plesom zabavile više hiljada posetilaca. Stazama jednog od najlepših parkova u Srbiji prodefilovali su učesnici u duhovitim, filmskim, ali i kostimima koji oslikavaju tradiciju i kulturu zemlje iz koje dolaze.

„Mi smo došli iz Ptuja, iz Slovenije, mi smo veseli klovni, baš ste ljubazni i dobri ljudi, i sve vam je za deset“, rekao je Toni Gumešak.

„Uživamo u ovome, družimo se sa ljudima iz drugih gradova, drugih zemalja“, rekla je učesnica karnevala Aleksandra Stojanović.

Festivalski duh, kažu, ne poznaje granice, a ni uzrast.

„Koliko god imaš godina ako voliš karneval, ako ti je u duši, uvek si kao i dete“, rekla je Slavica Kikanović.

Organizatori ističu da im je cilj da Kraljevski karneval postane jedna od najvećih turističkih atrakcija u tom kraju.

„Cilj karnevalskog pokreta jeste da se sa što više šarenila, sa što više pesme, igre predstave svoj svojoj publici i da tu svu svoju pozitivnu atmosferu rašire na sve svoje gledaoce“, rekao je Ivan Popović, organizator „Kraljevskog karneval“.

„Mi imamo dosta naših učesnika, iz našeg grada, a uključile su se i predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, klubovi, Kulturno-umetnička društva, plesni klubovi i to nam je jedna snaga iz koje će se naš karneval razvijati“, rekla je Biljana Filipović, organizator „Kraljevskog karnevala“.

Ispred čuvenog dvorca Kur salon, uz muziku i ples život se slavio do kasno u noć, a u šarenim bojama karnevala bila je i dugom obojena parkovska fontana.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike