Ko je kupio kalifornijski grad duhova u srcu pustinje za 22,5 miliona dolara

Kompanija  Ecology Mountin Holdings sa sedištem u Los Anđelesu, u ime tajnog kupca, kupila je „grad duhova“ od Kompanije Eagle Mountain Asquisition LLC. Oglas za prodaju grada, koji je nekada bio rudnik za eksploataciju rude gvožđa, bio je postavljen na samom ulazu u grad. Osnovao ga je Henri Džef Kajzer. Rudnik je radio u periodu od 1948. godine kada je otvoren do 1980. kada je zatvoren.

Grad je danas u ruševinama sa napuštenim objektima, a nekada je u njemu živelo oko 4.000 ljudi. Grad je imao tri škole, tržne centre, crkve, kompanije.

Kada je rudnik počeo da radi sa gubicima, kompanija u čijem vlasništvu je bio, najavila je zatvaranje i zamolila stanovnike da traže nove poslove i lokaciju za život.

U gradu je posle zatvaranja rudnika 1988. godine otvoren zatvor koji je prestao sa radom 2003. godine zbog pobune i nereda u kojima je bilo žrtava.

Od tada je Orlova planina nenaseljena i napuštena. U ovom gradu snimani su holivudski filmovi, a i istraživači su pravili video-klipove za društvene mreže i muzičke spotove.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike