Kako to 20 hiljada ljudi živi u jednoj zgradi

Stambeni kompleks „Regent International“ je kultni detalj pejzaža grada, napravljen u obliku slova S.  Visok je 206 metara, ima 39 spratova i nudi više od 260.000 kvadratnih metara prostora, što ga čini jednim od najvećih zgrada u Kini. Ovaj stambeni kompleks može da primi čak 30 hiljada ljudi.

U zavisnosti od toga na kojoj strani zgrade živite, postoje razne pogodnosti, a u okviru kompleksa se nalaze  i poslovni prostori smešteni na poziciji od 36 do39 sprata.

U okviru ovog stambenog kompleksa nalaze se i restorani, bazeni, frizeri, kozmetički saloni, kafići, marketi. Inače, ovu neobičnu zgraduzbog načina na koji se živi i radi u njoj nazivaju „najodrživijom zgradom za život na Zemlji“.

Dizajnerka Alis Lo, istakla je da je zgrada  bila osmišljena kao hotel brenda hotela „Singapore Sands“, koja bi imala šest zvezdica. Kasnije je odlučeno da se prostor zgrade ipak napravi kao stambeni kompleks.

Stanove u ovom kompleksu uglavnom iznajmljuju studenti, mladi stručnjaci i vlasnici malih firmi. Najam manjih stanova  koji nemaju prozore košta oko 195 evra mesečno, a najam većih sa terasom koštaju oko 520 evra mesečno.

(RTS)