Kako to 20.000 ljudi živi u jednoj zgradi

Stambeni kompleks „Regent Internationa“ je kultni detalj pejzaža grada, napravljen u obliku slova S.  Visok je 206 metara, ima 39 spratova i nudi više od 260.000 kvadratnih metara prostora, što ga čini jednom od najvećih zgrada u Kini. Ovaj stambeni kompleks može da primi čak 30.000 ljudi.

U zavisnosti od toga na kojoj strani zgrade živite, postoje razne pogodnosti, a u okviru kompleksa se nalaze i poslovni prostori smešteni od 36. do 39. sprata.

U okviru stambenog kompleksa nalaze se i restorani, bazeni, frizeri, kozmetički saloni, kafići, marketi. Inače, ovu neobičnu zgradu, zbog načina na koji se živi i radi u njoj, nazivaju „najodrživijom zgradom za život na Zemlji“.

Dizajnerka Alis Lo, istakla je da je zgrada bila zamišljena kao hotel brenda „Singapore Sands“, koji bi imao šest zvezdica. Kasnije je odlučeno da se ipak napravi kao stambeni kompleks.

Stanove u ovom kompleksu uglavnom iznajmljuju studenti, mladi stručnjaci i vlasnici malih firmi. Najam manjih stanova  koji nemaju prozore košta oko 195 evra mesečno, a najam većih sa terasom oko 520 evra mesečno.

(RTS)