Godine su samo broj – Argentinka sa 60 godina umalo postala kandidatkinja za Mis univerzuma

Bolnička pravnica je od ulaska u takmičenje za Mis Argentine osvojila srca obožavalaca i postala simbol borbe protiv starosne diskriminacije. Iako nije osvojila takmičenje, ponela je titulu „najlepšeg lica“, jedne od nekoliko kategorija koje uključuju najbolju večernju toaletu, najbolji kupaći kostim i najelegantnija takmičarka.

Tokom takmičenja zahvalila se svima koji su slavili njen uspeh u izboru za Mis Buenos Ajresa prošlog meseca. Njena pobeda tamo, nakon što je Mis univerzuma uklonio dugogodišnju starosnu granicu, generisala je pažnju svetskih medija koji su joj doneli lokalnu slavu.

Od početnog pojavljivanja, pravnica iz grada La Plata, južno od Buenos Ajresa, vrlo brzo se uklopila u karavan Mis Argentine zajedno sa devojkama više decenija mlađim od sebe i obećala obožavaocima da će pokazati da su godine zaista samo broj.

„Zbog toga što se meni desilo, mislim da su se otvorila vrata za mnoge ljude kojima nije bilo lako. Bila je ovo avantura i nisam imala nikakva očekivanja sem da privatim ovo kao izazov“, istakla je Alehandra Rodrigez.

Za deo takmičenja u kupaćim kostimima, Rodrigezova se odlučila za skromni jednodelni kostim, a obožavaoci su je nagradili uzvicima i trubama.

Ipak, sudijama se više dopala Magali Beneham, 29-godišnja glumica i model iz Kordobe koja se odlučila za atraktivni plavi dvodelni bikini i visoke potpetice. Mlađa takmičarka pobedila je u kategoriji „najbolji kupaći kostim“ i na kraju trijumfovala i postala Mis Argentina.

(RTS)