Čuveni vodopad u Kini sa vodom iz cevi!

Izvor vode, koji je veb-lokacija parka opisala kao „mlečni put koji leti“, našao se pod lupom javnosti. Snimci koji su objavljeni na društvenim mrežama prikazuje cev koja snabdeva vodom vodopade visoke 314 metara, što sugeriše da to i nije baš prirodni vodopad.

Menadžment planinskog parka Juntaj objasnio je da su promene nastale zbog sušne sezone u toj oblasti, pa je cev koja vodom puni vodopad bila neizbežno rešenje.

Prema ocenama turista, vodopad je visoko rangiran na listi turističkih atrakcija. Ministarstvo turizma Kine dalo mu je najvišu ocenu. Vodopad je ipak pretrpeo „malo poboljšanje tokom sušne sezone“.

Uprava parka je takođe izrazila zahvalnost na pažnji, obećavši da će vodopad ovog leta dočekati goste u svom „najsavršenijem i najprirodnijem obliku“.

„Izvor vodopada ionako nije ono što su ljudi došli da vide, pa mislim da to nije obmanjivanje javnosti“, rekao je jedan korisnik društvenih mreža.

Juntaj nije prvi vodopad u Kini kome je potrebna dodatna pomoć tokom sušnog perioda, kada ima manje padavina.

Vodopad Huanguošu koji se nalazi u kineskoj jugozapadnoj provinciji Guidžou, takođe je stradao tokom sušne sezone. Godine 2004. izgrađena je brana kako bi se osigurao dotok vode.

(RTS)