Australijska plaža Laki bej među 10 najlepših

Kada je reč o prirodnim lepotama, Australija ih ima mnogo. Od pustinje, preko gustih šuma, impozantnih planina, do peščanih plaža na plavim okeanima koje se mogu po lepoti takmičiti sa onim na Madivima.

Australijanci vole plaže, mnogo vremena provode odmarajući se, plivajući i surfujući. Okean je važan za australijski kulturni identitet.

Listu je sastavilo više od 750 novinara sa velikim iskustvom u okviru programa „50 najboljih plaža sveta“, učestvovale si i stručne sudije i turistolozi koji su proputovali svet, obilazili plaže i dali svoj sud.

Zbog toga ne iznenađuje činjenica da je Australija zauzela dva mesta u prvih 10 najboljih plaža sveta. To su novoizabrana plaža sreće i Vajthevn, koja je pre nekoliko godina našla na listi 10 najlepših plaža sveta.

Plaža Zaliv sreće ne samo što je najčistija plaža na svetu već na njoj možete da sretnete kengure, koji su jako druželjubivi i raspoloženi za slikanje.

„Laki bej nije samo najčistija plaža koju ćete ikada videti, već ima i kengure koji svakodnevno dolaze. Veoma su pitomi i lako ćete moći da fotografišete s njima. U 10 plaža sveta ubrajaju se plaža Balandra u Meksiku, Navagio u Grčkoj, Rejnisfjara na Islandu, Honopu na Havajima, Zaliv Trank, Američka Devičanska ostrva, Hajden plaža na Filipinima, Vajthevn u Australiji, D’Argent, Sejšeli.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike