Audicija za prijem novih članova Dečje dramske grupe Radio-Beograda

Video-snimke sa kreativnim predstavljanjem, recitacijom, monologom i imitacijom do pet minuta poslati na imejl (audic[email protected]), do 15. novembra, a o načinu slanja, zainteresovani se mogu informisati na Fejsbuk stranici Dečje dramske grupe Radio-Beograda.

Dečja dramska grupa Radio-Beograda osnovana je daleke 1949. godine. Tada njen rukovodilac bio je Bratislav Bata Miladinović. Danas njome rukovodi prof. Petar Stanojlović, reditelj RTS-a, uz pomoć mladih saradnica poniklim baš iz ove grupe, dramaturgom Nedom Cvetković i glumicom Janom Rokić.

Od svog osnivanja, Dečja dramska grupa Radio-Beograda, pod pokroviteljstvom RTS-a, konkretno, Radio-Beograda i njegovog Drugog programa, upravo zbog svoje nekomercijalne prirode, imala je privilegiju da kvalitet stavlja ispred kvantiteta, te su njeni članovi izabirani isključivo na osnovu njihovog talenta i kreativnog potencijala.

Dok je fokus drugih dramskih studija uglavnom usko usmeren ka glumi, članovi Dečje dramske grupe Radio-Beograda, pored glume, bave se svojevrsnim dramskim i medijskim opismenjavanjem, zarad boljeg integrisanja mladih naraštaja u prostorima javnog izražavanja i kreativnih industrija.

Upravo zbog svoje svestranosti, ovoj grupi nije cilj da od svojih članova modeluje glumce, već ljude koji će u svojim profesijama, nevezano od dramske umetnosti, dinamici života pristupati na kreativan način, tražiti drugačija rešenja, biti sposobni za pravilnu komunikaciju i obučeni za javni nastup, koji je u eri digitalnih medija i društvenih mreža, neizbežan.

U aktuelnom vremenu, Dečja dramska grupa Radio-Beograda najviše nastupa baš u programima samog Radio-Beograda, ali i Televizije Srbije, kao i na kulturnim svečanostima, manifestacijama, festivalima, serijama i ostalim dramski i medijskim zadacima, a članovi Dečje dramske grupe Radio-Beograda redovno osvajaju nagrade na mnogim recitatorskim takmičenjima.

Za više od sedam decenija postojanja, mnoga istaknuta imena, počela su svoje životne, profesionalne i javne karijere baš u Dečjoj dramskoj grupi Radio-Beograda, kao što su glumci Ružica Sokić, Ljiljana Blagojević, Dušan Golumbovski, Dušica Žegarac, Neda Arnerić, Sonja Savić, Nenad Nenadović, Boris Milivojević, Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Vuk Kostić, spikeri Ljiljana Marković, Danka Novović, Vesna Nestorović, Đorđe Nenadović, pa su u grupu dobrodošli budući glumci, novinari, voditelji, producenti, reditelji, urednici da nastave uspešan put starih, ili aktuelnih predhodnika.

(RTS)


Ostavite komentar