Amerikanka u 78. godini treći put uhapšena u pljački banke

Gospođa je navodno rekla blagajniku da ne broji novac i da joj ga „samo dâ“. Bezbednosna kamera je zabeležila i kako Boni Guč udara na šaltersko staklo i kaže blagajniku „da požuri“.

Nakon pljačke nije daleko odmakla, jer su je policajci uhapsili samo tri kilometra od mesta zločina, a ukradeni novac je bio razbacan po podu automobila, prenosi Gardijan, ne navodeći da li je starica bila naoružana.

Starica je, kako tvrdi policija, jako mirisala na alkohol. Šef policije grada Plezent Hil u Misuriju, Tomi Rajt, rekao je da je cela situacija „jednostavno tužna“, ali da je gospođa prilično lukava, jer je nosila zaštitnu masku N95, naočare za sunce i zaštitne rukavice.

Gučovoj je određena kaucija od 25.000 dolara za izlazak iz zatvora.

Inače, pre tri godine, policija ju je uhapsila nakon što je opljačkala drugu banku u istom gradu. U pljački 2020. godine, Gučova je optužena za krađu i osuđena, ali joj je kazna preinačena u uslovnu koja je istekla u novembru 2021. Inače, najnovija optužba dolazi 46 godina nakon još jedne osude. Prema krivičnoj prijavi iz 2020. godine, bila je osuđena i za pljačku banke u Kaliforniji 1977. godine.

(RTS)