Aleksić: Izlazimo na izbore pod sloganom „Biram borbu“

Na konferenciji za medije u holu Skupštine Srbije, Miroslav Aleksić je rekao da je opozicija tražila tri zahteva koji su ispunjeni, a to je da se formira komisija koja će kontrolisati birački spisak, ravnomernu zastupljenost na javnom servisu i da se svi izbore održe u isto vreme.

Ukazao je da su odlučili da ne predaju bez borbe nijednu opštinu ni grad u Srbiji, svesni situacije u kojoj se nalaze i kako je rekao, „uzurpacije institucija“ od strane vlasti.

Aleksić je istakao da će danas Skupština Srbije usvojiti zakon koji je opozicija inicirala, a koji će omogućiti da se održe svi izbori u isto vreme.

„Već sutra imamo sastanak za formiranje komisije za birački spisak i za medije. Razgovaraćemo sa još nekim akterima u političkoj borbi. Ne razumem odluku da se ne izađe na izbore u Beogradu, a da se izađe na lokalnim izborima u Srbiji“, rekao je Aleksić.

Dodao je da je i na prošlim izborima, u teškim uslovima, opozicija pobedila u šest opština u Beogradu, a u Srbiji ostvareni rezultati od preko 60 odsto.

Buduću koaliciju činiće: Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije.

(RTS)