Tužilaštvo proverava tvrdnje „Kentkarta“, beogradskim vlastima poslat zahtev za dostavljanje dokumentacije

Iz „Kentkarta“ tvrde da im je iz vrha Gradske uprave nuđeno nameštanje buduće javne nabavke ukoliko pristanu na navodni sporazumni raskid ugovora.

U saopštenju se navodi da je Više tužilaštvo tim povodom poslalo Upravi grada Beograda zahtev za dostavljanje dokumentacije u vezi sa zaključenjem ugovora o pružaju usluga sa pomenutom kompanijom, kao i izjašnjenje o načinu na koji je ovaj ugovor dodeljen, odnosno zaključen.

Takođe, Tužilaštvo zahteva da mu se dostavi izveštaj o praćenju realizacije predmetnog ugovora, kao i dokumentaciju o eventualno preduzetim merama i radnjama pregovora oko aneksiranja , produženja, raskida ili poništenja ugovora.

Naglašava se da je zahtevano i dostavljanje zapisnika sa svih radnih, odnosno službenih sastanaka održanih sa predstavnicima ove kompanije, podatak da li su sastanci audio-vizuelno dokumentovani, izveštaj o svim licima prisutnim na sastancima, te da li su poznati podaci o poreklu javno objavljenog snimka, navodno nastalog na nekom od sastanaka.

Višem tužilaštvu treba da se dostave i službene beleške, izjašnjenja predstavnika Gradske uprave koji su bili ovlašćeni za preduzimanje radnji u vezi sa regulisanjem poslovnog odnosa sa navedenom kompanijom, ukoliko su sačinjavani, zaključuje se u saopštenju.

(RTS)